Meteen naar de inhoud
Home » ETF Database » Valkyrie Bitcoin Miners ETF gelist op de Nasdaq

Valkyrie Bitcoin Miners ETF gelist op de Nasdaq

balkyrie bitcoin etf

Valkyrie Funds heeft vorige week Valkyrie Bitcoin Miners ETF (WGMI) op de Nasdaq gelanceerd, dat blootstelling biedt aan de aandelen van bitcoin miners. Valkyrie Investments CIO en mede-oprichter Steven McClurg deelt zijn inzichten temidden van het verder uitstellen door de SEC van haar beslissing over de goedkeuring van Grayscale’s spot bitcoin ETF. Plus vooruitzichten voor de wereldwijde macro cryptomarkt.

Deze week markeert weer een bijzonder moment voor het overbruggen van de kloof tussen crypto beleggen en de traditionele aandelenmarkt. Nu de Valkyrie Capital Bitcoin Miners ETF (NASDAQ:WGMI) met de handel begint, hebben beleggers weer een kans om de wateren van een diepgaande nieuwe ruimte te testen. Waar andere exchange-traded funds (ETF’s) en trusts portefeuilles van futures contracten en “Bitcoin (CCC:BTC-USD) aangrenzende” aandelen opscheppen, biedt de WGMI ETF echter iets anders.

Bitcoin miners in ETF

Het bitcoin mining exchange-traded fund (ETF) van de crypto-activabeheermaatschappij Valkyrie is van plan op de Nasdaq beurs te noteren. Deze ETF biedt blootstelling aan aandelen van verschillende bitcoin mijnbouwbedrijven die al op de Nasdaq genoteerd zijn, maar met de voordelen van ETF beleggen.

In een filing bij de US Securities and Exchange Commission (SEC) zei Valkyrie CEO Leah Wald: “Een toegenomen aandacht en verlangen van beleggers naar blootstelling aan bitcoin miners” bracht het bedrijf ertoe op 26 januari bij de SEC een aanvraag in te dienen om de ETF aan te bieden.

De Valkyrie Miners ETF is een actief verhandeld fonds, zoals de meeste andere Bitcoin-centrische ETF’s dat zijn. Het wordt geleverd met een kostenratio van 0,75%, of $ 75 op een eerste investering van $ 10.000.

WGMI is de onderneming die zich specifiek in de steeds lucratievere wereld van de Bitcoin ontginning waagt. Het fonds bezit inderdaad aandelen in beursgenoteerde crypto mijnwerkers. Volgens de indiening bij de Securities and Exchange Commission zal het fonds “ten minste 80% van zijn netto vermogen beleggen in effecten van bedrijven die ten minste 50% van hun inkomsten of winsten ontlenen aan bitcoin mijnbouwactiviteiten.” De andere 20% van de portefeuille zal belegd worden in bedrijven die Bitcoin bezitten of producenten van mijnbouwapparatuur.

Crypto ETFs steeds populairder

Dit zal ook de aandacht vestigen op mijnbouwbedrijven voor cryptocurrency die langzaam populairder zijn geworden omdat de vraag naar crypto handel ook bij het grote publiek is toegenomen. Dit zou ook een sluisdeur kunnen zijn voor andere spots ETFs. Valkyrie heeft ook een schare spots ETF’s die op goedkeuring van de SEC wachten.