Meteen naar de inhoud
Home » ETF Database » BLOX Review – onze ervaring met we are BLOX

BLOX Review – onze ervaring met we are BLOX

review blox

Zelf hebben wij tot een jaar geleden wel eens gehandeld via de BLOX app. Gewoon om eens uit te proberen. Al na dag één hielden wij het voor gezien. BLOX, onderdeel van BTC Direct, stelde ons best wel teleur. We hadden er meer van verwacht. Vooral na het lezen van de vele reviews over BLOX op het internet. Maar wij vragen ons nu af hoe serieus we die reviews kunnen nemen.


BLOX review: Een kort uitstapje

Hoe het ook zij, wij werden tóch getriggerd om de BLOX app uit te proberen en hieronder lees je wat onze persoonlijke ervaring is. Misschien hadden we te hoge verwachtingen en kon BLOX dit niet waar maken. Om een lang verhaal kort te maken: Ons uitstapje naar BLOX was van korte duur. Op dag twee hebben wij ons bij BLOX uitgeschreven en was het een verademing om weer te kunnen handelen via Bitvavo en Binance. De mogelijkheden bij BLOX waren voor ons veel te beperkt en vergeleken met de apps van Binance en Bitvavo stelt de app van BLOX maar weinig voor.

Waar wij bij BLOX persoonlijk tegenaan liepen:

  • Zeer hoge transactiekosten (1%)
  • Prijzen lijken in het voordeel van BLOX te worden gemiddeld (je koopt altijd te duur in)
  • Erg weinig keuze uit cryptocurrency
  • De app ligt er vaak uit, waardoor je op belangrijke momenten niet kan traden
  • Storten van geld en opnemen van geld is soms niet mogelijk

Voor wie is BLOX wel geschikt?

Dat onze ervaring niet positief was wil niet zeggen dat BLOX een onbetrouwbare partij is. ‘We Are Blox’ is een betrouwbare partij maar naar onze mening absoluut ongeschikt om als serieus platform door het leven te gaan. Voor wie is BLOX wel geschikt? Wij denken dat mensen die totaal geen ervaring hebben met het handelen in cryptomunten bij deze broker prima kennis kunnen maken met crypto. Het is een laagdrempelige dienst. Als beginner kan je bij BLOX op een gemakkelijke manier leren handelen in cryptomunten. De app van BLOX is begrijpelijk. Het spreekt voor zich. Je hebt hier geen handleiding voor nodig.

Waar het op neerkomt is dat je voldoende hebt aan de koop- en verkoop button. Een kind kan de was doen.

Geen wallet nodig

Je hebt bij BLOX geen externe wallet nodig. Je handelt via de app en bewaard je munten ook op de app zelf. Al moet je beseffen dat je de munten niet in eigen beheer hebt. Zo kan je de munten niet versturen naar een ander wallet-adres. In feite beheerd BLOX de munten voor jou en moet je er maar op vertrouwen dat het goed zit met de veiligheid. Bij een hack bestaat de kans dat al je munten verloren gaan. Wel zo goed om dit even te benoemen. We raden je daarom ook aan om nooit met veel geld bij BLOX te handelen.

Hoe crypto kopen of verkopen via BLOX?

Zoals wij al aangaven is het verhandelen van munten via BLOX kinderlijk eenvoudig. Een kwestie van de BLOX app downloaden en installeren en vervolgens maak je een account aan. Voordat je kan handelen moet je uiteraard je saldo opwaarderen. Tegoed kan je op verschillende manieren opwaarderen. Met iDEAL maar ook via Bancontact of bankoverschrijving.

Verplichte identificatie

Je bent er nu bijna. Je moet je alleen nog even identificeren. Dit is verplicht en dat is maar goed ook. Is je aanvraag goedgekeurd? Dan kan je in cryptomunten gaan handelen. Ga naar de desgewenste coin en klik op de “koop” knop. De koop bevestig je en vervolgens zie je de desgewenste munt in je persoonlijke kluis staan. Om de munt in kwestie te verkopen klik je logischerwijs op de “verkoop” knop.