Meteen naar de inhoud
Home » ETF Database » Bitvavo Review

Bitvavo Review

ervaring met bitvavo

Lees hier onze Bitvavo review en onze ervaringen met het platform. Het verhandelen in crypto vereist een pragmatische aanpak en behelst met name een set van verstandige en doordachte beslissingen die je moet kunnen maken. Deze beslissingen kun je met behulp van een goede broker of exchange maken.

Er bestaan verschillende brokers of exchanges waar je terecht kunt om te kunnen verhandelen in crypto. Jammer genoeg kun je niet bij alle brokers een even goede service ontvangen. Bij jou is het dus de kunst om je ogen goed de kost te geven. In deze blog vertellen we je waarom het goed is om te kiezen voor Bitvavo. Bitvavo is een crypto exchange waar je terecht kunt om op een eenvoudige en laagdrempelige manier te verhandelen in crypto. Wat je allemaal kan verwachten en hoe de zaken zich verhouden lees je allemaal in deze blog. Ben je dus op het punt om een stap richting het verhandelen in crypto? Dan zal dit artikel zeker nuttig zijn. 

Wie en wat is Bitvavo?

Je kunt het bijna zien als een ontmoeting met je nieuwe vriend of vriendin. Er zijn een aantal vragen waarmee je zit als je pas verliefd ben. Wie is hij of zij en wat heeft die allemaal te bieden? Bitvavo is een crypto exchange die volledig in Nederlandse handen is. Bij Bitvavo wordt je op de eerste plaats uitgebreid in de gelegenheid gesteld om te kunnen verhandelen in verschillende soorten cryptomunten. Wat we verder ook moeten aanhalen is dat Bitvavo strikt onder de Nederlandse wetgeving opereert. Niet voor niets kan Bitvavo gerekend worden tot de grootste platform gerekend worden op de Nederlandse markt. Het is niet alleen voor jou als trader goed om te weten, maar het schept ook een beetje vertrouwen. Met al die vele exchanges die er tegenwoordig als paddestoelen uit de grond rijzen, is het goed om te kiezen voor een goed platform zoals Bitvavo. 

Welke crypto kun je verhandelen bij Bitvavo?

Het leuke van Bitvavo is dat iedereen die graag in Crypto wil investeren dat kan doen op een laagdrempelige manier. Met andere woorden hoef je geen kennis te hebben van complexe constructie om te kunnen traden. Het enige wat je hierbij moet doen is om de stappen te volgen. Via iDEAL kun je dit al vanaf €1 doen. Het kopen van crypto bij Bitvavo geschiedt volgens een simpel stappenplan. Het eerste wat je moet doen is om je Bitvavo account aan te maken. Dit is een proces die niet meer dan 1 minuut in beslag neemt. Het aanmaken van een account kun je doen door je gegevens in te vullen en te laten verifiëren. Daarna kun je euro’s op je rekening storten en via iDEAL betalen. Dit kun je doen door op het knopje “storten” op je rekening te klikken. Daarna vervolg je door een keuze te maken wat voor soort crypto je graag wil aankopen. Als je dat al hebt gedaan, dan is het de bedoeling dat het te zien is boven je Bitvavo wallet. Dit en nog veel meer kun je doen bij op het platform van Bitvavo. 

Is Bitvavo een betrouwbaar platform?

Op de vraag als Bitvavo een betrouwbaar platform is, is het antwoord Ja! Dit gegeven is enorm belangrijk omdat verhandelen in crypto betekent dat je geld gaat investeren. Het is dus niet raar als je jezelf afvraagt als het om een betrouwbaar platform gaat. Er zijn een aantal voorbeelden die aangehaald kunnen worden om waarom het voorgaande een belangrijk punt van orde is. Er zijn handelaren die namelijk veel geld hebben verloren, omdat ze niet wijs genoeg zijn omgegaan met hun investering. Op de eerste plaats moet je weten dat een platform veilig moet zijn. Hackers mogen dus de kans niet krijgen om op een makkelijke manier het systeem te hacken. Maar dat is niet het enige punt die we kunnen aangeven, om de betrouwbaarheid van Bitvavo te benadrukken. Bitvavo is een geregistreerde instelling en staat vanaf het jaar 2020 onder toezicht van de De Nederlandsche Bank (DNB). Verder is het bedrijf ook volwaardig lid van VBNL, die staat voor Verenigd Bitcoin Bedrijven Nederland. Ben je benieuwd naar het KVK-nummer van Bitvavo? Dan is dat 68743424. 

Hoe veilig is Bitvavo?

Los van het feit dat Bitvavo een betrouwbaar platform is om te verhandelen in crypto, kun je ook ervan uitgaan dat er alles aan gedaan is om het verhandelen op een veilige manier te laten geschieden. Bitvavo heeft namelijk verschillende veiligheids plekken laten inbouwen om hun klanten te beschermen tegen hackers. Een van de maatregelen die is doorgevoerd is Twee-factor authenticatie. Dit houdt in dat je los van je wachtwoord, ook een een code moet intoetsen die je ontvangt via een Google App Authenticator. Een tweede veiligheidsklep is dat je tijdens het opnemen van geld je eerst een goedkeuring via mail moet doen. Daarnaast kun je ook de Apparaat en IP-beheer aan zetten. Dat wil zeggen dat je kunt aangeven welke specifieke IP adressen toegang hebben tot jouw account. 

Wachtwoord Bitvavo wijzigen

Los van de vorige veiligheids plekken zijn er nog meer opties die Bitvavo aanbiedt. Dit is om ervoor te zorgen dat je account maximaal is beveiligd. Beveiligingsmeldingen kun je verder ook aanzetten. Indien iemand met een fout antwoord intoets krijg je hiervan een melding. Heb jij je wachtwoord niet vergeten tijdens het inloggen, dan proberen er hackers toegang te krijgen tot je account. In zo een geval kun je je wachtwoord meteen veranderen. Bitvavo heeft ook ervoor gezorgd dat dat gegevens middels de SSL verbinding versleuteld worden verzonden. Het unieke van een SSL verbinding is dat informatie die verzonden worden enkel leesbaar is voor de verzender en de ontvanger. Een derde partij kan dus niet ertussen komen. Een Whitelist crypto wallet kun je ook gebruiken om de veiligheid van je account te beveiligen. Door een extern wallet adres aan je whitelist toe te voegen, zorg je ervoor dat je alleen daarnaartoe crypto kunt overmaken vanuit Bitvavo. Zo kun je voorkomen dat je per abuis een onjuist adres invoert of dat een derde de crypto stuurt naar een wallet stuur die voor jou onbekend is.  

Voordelen van Bitvavo

Als we het hebben over de voordelen van Bitvavo, kunnen we een aantal opsommen. Met betrekking tot de andere crypto exchanges verschilt Bitvavo enorm. Een van de verschillen die je meteen zal opvallen zijn de lage kosten die je bij Bitvavo moet betalen. De hoogte van de kosten zijn een van de belangrijke zaken waarnaar mensen kijken, die serieus in crypto willen investeren. Dit doen ze omdat hoge kosten ervoor kan zorgen dat ze veel geld moeten neertellen. Een ander voordeel dat je bij Bitvavo hebt, is dat je mag 7.5% bij het staken. Dit kan zeker ook vermeld worden als een significante voordeel. Daarnaast is het zo dat de funds van Bitvavo beheerd worden door een aparte stichting. De hoge mate van veiligheid die bij Bitvavo kan zeker ook als een voordeel gezien. Al helemaal als we in ogenschouw moeten nemen dat hackers snel en eenvoudig je Bitcoin kan afpakken, als het niet gaat om een veilige platform. Wil je dus op een veilige manier verhandelen in Bitcoin? Dan ben je bij Bitvavo zeker op de juiste plek. Daarnaast is het zo dat je ook kunt rekenen op een welkomstbonus als je bij Bitvavo.

Nadelen van Bitvavo

Je zou het niet denken, maar er zijn ook nadelen gekoppeld aan het platform van Bitvavo. Een van de nadelen van Bitvavo is dat er geen telefoonnummer is waarop je kan bellen. De meeste mensen ervaren dit als lastig, als ze bijvoorbeeld over een onderwerp willen praten die ze niet goed snappen. Dit is best begrijpelijk, omdat je graag bij de hand genomen wil worden als je als leek zit met bepaalde vragen op het platform. De afwezigheid van een telefoonnummer is dus een minpunt van Bitvavo. Een ander minpunt van Bitvavo is dat er geen optie van advanced trading beschikbaar is in de app. Vooral de vergevorderde traders hechten veel waarde aan deze optie. Het ontbreken ervan zorgt ervoor dat ze belangrijke informatie missen bij het verhandelen in crypto. Een ander nadeel van Bitvavo is dat er geen Futures handel/leverage aanwezig zijn. De eerdergenoemde punten zijn de nadelen die je zal ervaren op het platform van Bitvavo. Meer dan dat zal het zeker niet zijn. 

Conclusie review Bitvavo

Na dit artikel te hebben gelezen rijst er natuurlijk de vraag als je nu wel of niet voor Bitvavo moet kiezen. Uiteindelijk komt het erop neer dat Bitvavo een betrouwbaar platform is om te verhandelen in Bitvavo in. Naast een betrouwbaar platform is het ook nog een platform die veilig is. Je hoeft je dus niet druk te maken over het feit dat je geld door hackers “opgepikt” zal worden. Daarnaast is Bitvavo een platform waar je op een laagdrempelige manier kunt verhandelen in Bitvavo. Het is voor zowel beginners als voor vergevorderden eenvoudig om te “bewegen” op het platform. Het algemeen advies luidt dan ook om voor Bitvavo te kiezen. Per slot van rekening gaat het om de grootste platform in Nederland.