Meteen naar de inhoud
Home » ETF Database » Bitcoin verwachting volgens analisten

Bitcoin verwachting volgens analisten

bitcoin verwachtingen

Bitcoin komt steeds vaker in het nieuws. Niet altijd in positieve zin maar feit is wel dat de munt de aandacht weet te trekken. Het grillige koersverloop van de munt kan interessant zijn voor speculanten. Terwijl de (voorspelde) Bitcoin prijs in de toekomst weer de langetermijnbelegger aantrekt. Hoe kijken bekende en gerenommeerde analisten naar de huidige koers? Wat is hun toekomstvisie over Bitcoin?


Bitcoin voorspellingen volgens analisten

Voor dit artikel hebben wij enkele interessante voorspellingen van bekende analisten gebundeld. Voorspellingen op de korte termijn maar ook op de langere termijn. Belangrijk om hierbij te vermelden is dat je altijd zelf onderzoek dient te doen naar cryptocurrency zoals Bitcoin en op basis daarvan je eigen koers uitstippelt…

Bodem bereikt volgens analist Mark Newton?

Iedereen die de koers van Bitcoin de voorbije periode een beetje in de gaten heeft gehouden, die heeft opgemerkt dat de koers, na de ATH (all-time high) in november 2021, behoorlijk aan waarde heeft ingeleverd. Investeerders lijken afwachtend. Grotere beleggers in Bitcoin lijken na de stevige prijscorrectie zelfs een beetje van slag en durven vooralsnog niet met veel kapitaal in te stappen. Nog niet, volgens Mark Newton. Maar heel lang duurt het volgens deze bekende analist niet meer voordat de bodem in zicht is. Sterker nog, op dit moment lijkt er een voorzichtig herstel op te treden. Maar van een echt krachtige bounce naar boven toe is nog geen sprake. We lezen hieronder wat Mark Newton daarover verder nog te melden heeft.


Newton over het herstel van Bitcoin

Newton denkt dat de bodem van de Bitcoin koers nog niet in zicht is. Maar het dieptepunt zal volgens de analist wel spoedig bereikt worden. Hij verwacht dat deze in het begin van het voorjaar zal worden bereikt. Zijn verwachting stoelt hij op modellen die bij Fundstrat gebruikt worden. Dit kan betekenen dat de Bitcoin koers rond het huidige niveau blijft schommelen en na enkele kortstondige pieken en dalen de weg omhoog inzet. Dit is volgens hem mogelijk. Maar 100% garanties zijn er volgens hem niet.

Rekt Capital

Ook bij Rekt Capital, zeker niet de minste analist en tevens handelaar in crypto, denken ze dat de bodem van de koers wel zo ongeveer bereikt is. Zo merken ze op dat bij een prijs van 38.600 dollar er al eerder stevige klappen zijn gevallen. Al viel het tijdens de recente stijging naar het gebied rondom 38.000 dollar nog mee met de koersdaling. Toch zien ze bij Rekt Capital dat Bitcoin moeite heeft om zich te stabiliseren. Het gebied waarin de munt zich nu begeeft wekt weerstand op.

Jirayut Srupsrisopa

Bitkub Capital Group Holdings is het grootste platform van Thailand met als topman aan de roer CEO Jirayut Srupsrisopa. Jirayut Srupsrisopa komt dit keer niet met kortetermijn verwachtingen maar durft verder in het vooruit te kijken. Zo geeft deze bekende crypto-analist aan dat de Bitcoin koers in 2024 menig verwachting zal overtreffen. Maar daarvóór nog zullen investeerders rekening moeten houden met een aanzienlijke volatiliteit van de munt. Er zal eerst een nieuwe halveringsperiode moeten aanbreken voordat de koers uitbreekt en nieuwe records neerzet. Wat wordt onder een halveringsperiode verstaan?

Bitcoin halving

Miners die transacties op de blockchain van Bitcoin moeten goedkeuren, die ontvangen daarvoor een beloning in de vorm van Bitcoin munten. Bij een halveringsperiode voor Bitcoin spreken we van ‘Bitcoin halving’. Daarbij worden beloningen voor miners gehalveerd. Nu moet je weten dat de beloningen iedere vier jaar halveren. Op deze wijze kunnen er nooit meer dan 21 miljoen Bitcoins in omloop komen.

Bij Bitkub Capital Group Holdings denken ze dus, bij monde van CEO Jirayut Srupsrisopa, dat de aankomende Bitcoin halving wel eens kan zorgen voor een enorme opsteker voor de Bitcoin koers. Want na deze halveringsperiode wordt de aanmaak van nieuwe Bitcoins geremd.

Gelet op halvings in het verleden kan dit goed nieuws betekenen voor misschien wel jou als Bitcoin investeerder!